Home » Binnenkort

Holland Opera speelt funky jazzopera

Amersfoort3 februari 2011 Geen reacties

Holland Opera gaat in februari, maart en april op tournee met de ‘funky jazzopera’ Feeks, gebaseerd op De getemde feeks van Shakespeare. De opera gaat over een ambitieuze vrouw die de eerste president van Europa wil worden.

Holland Opera is het eerste jeugdoperahuis van Europa en is sinds kort gevestigd in de Veerensmederij in Amersfoort. Daar gaat op zaterdag 12 februari de opera Feeks in première.

Feeks is gebaseerd op één van Shakespeares vroegste komedies: De getemde feeks. Het gaat over ‘de ambitieuze en bitchy Katharina die de eerste president van Europa wil worden’. Ze gaat op zoek naar een echtgenoot die haar bij kan staan in het waarmaken van deze droom.

Niemand is in haar geïnteresseerd (en juist wel in haar zusje, de ‘guy magnet’ Bianca), maar uiteindelijk vindt ze iemand om een deal mee te sluiten. Zij krijgt zijn adellijke titel én een huwelijk, hij krijgt haar geld. Maar dat is het begin van een nachtmerrie. ‘Kun je als idealist, zonder gezin, president worden?’ stelt Holland Opera.

De opera is voorzien van muziek door de jazzcomponisten Oene van Geel en Jasper le Clercq. Joke Hoolboom, artistiek leider van Holland Opera, heeft het Engelstalige libretto geschreven en de regie is in handen van Martin Lloyd Evans.

De muziek wordt uitgevoerd door het Nederlandse Zapp4 (vroeger Zapp string quartet). De hoofdrol van Katharina wordt vertolkt door Leonie van Veen, die al vaker bij Holland Opera te zien was. Haar zusje Bianca wordt gezongen door popzangeres Marielle Woltring. De andere rollen worden ingevuld door Niek Idelenburg, Florian Just en Sinan Vural.

De productie gaat officieel op zaterdag 12 februari in première in de Veerensmederij. Daarvoor is de voorstelling echter al op 4, 5 en 11 februari in het Amersfoortse pand te zien. Na de première volgt een tournee door het land.

Zie voor meer informatie de website van Holland Opera.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.