Binnenkort

Kirchschlager geeft concert in de Doelen

Angelika Kirchschlager geeft zondag 22 mei een concert in de Doelen in Rotterdam, als onderdeel van de Operadagen Rotterdam. De mezzosopraan zingt liederen van Schubert, Mahler, Brahms en Liszt. Ze wordt begeleid door Helmut Deutsch.

Angelika Kirchschlager (foto: Nikolaus Karlinsky).

Kirchschlager is een geliefde en gewilde mezzosopraan uit Oostenrijk. In 2007 werd ze bij de Wiener Staatsoper ‘Kammersängerin’ gemaakt en ze is erelid van de Royal Academy of Music. Ze staat bekend om haar vertolkingen in rollen van Mozart en Richard Strauss en geeft ook regelmatig recitals.

In het kader van de Operadagen Rotterdam 2011 komt ze naar de Doelen. Op haar programma staan liederen van Franz Schubert, Gustav Mahler, Johannes Brahms en Franz Liszt. Daaronder ‘Gretchen am Spinnrade’, ‘Frühlingsmorgen’ en ‘Es war ein König in Thule’.

Kirchschlager wordt begeleid door haar vaste pianist Helmut Deutsch, een landgenoot. Deutsch heeft beroemde zangers als Grace Bumbry, Ileana Cotrubas, Jonas Kaufmman en Bo Skovhus begeleid of begeleidt velen van hen nog steeds.

Het concert vindt plaats in de Grote Zaal en begint om 15.00 uur. Zie voor meer informatie de website van de Doelen.

Hieronder een filmpje waarin Kirchschlager liederen van Mahler opneemt met Deutsch:

Vorig artikel

Poda regisseert humorloze Falstaff in Luik

Volgend artikel

Jonas Kaufmann schittert in intense Tosca

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

  1. Gerard
    12 mei 2011 at 17:56

    Misschien een iets minder bekende naam , maar toch ook om niet te missen: a.s.zondag 15 mei geeft sopraan Barbara Hannigan een mooi frans recital met Reinbert de Leeuw aan de vleugel in de Kleine Zaad van de Doelen in Rotterdam. Hannigan heeft talloze premiere van eigentijds muziek op haar naam staan, ze is de muze van veel eigentijdse componisten, en ze heeft met veel grote dirigenten samengewerkt (o.a. Simon Rattle en Pierre Boulez

  2. Gerard
    12 mei 2011 at 17:57

    oeps..de Kleine Zaal natuurlijk;-))