Binnenkort

JT Bioscopen zendt Salzburgse Otello uit

Drie afdelingen van JT Bioscopen zenden dinsdag 14 juni Otello van Giuseppe Verdi uit. De productie is eerder opgenomen tijdens de beroemde Salzburger Festspiele in Oostenrijk. In de cast onder andere Marina Poplavskaya en Aleksandrs Antonenko.

C Major bracht deze Otello uit op dvd.

Met Otello sluit JT Bioscopen haar eerste seizoen van bioscoopopera’s af. De bioscoopketen introduceerde in navolging van andere bioscopen in Nederland dit jaar het fenomeen ‘opera op het witte doek’ en koos daarbij voor een alternatief programma van veelal eerder opgenomen producties.

De productie van Otello dateert uit 2008 en komt van de Salzburger Festspiele, één van de bekendste operafestivals ter wereld. Op de bok staat de al even bekende Riccardo Muti. Aleksandrs Antonenko zingt de titelrol en Desdemona wordt vertolkt door Marina Poplavskaya, een Russische sopraan die de afgelopen seizoenen tweemaal in Amsterdam te zien was.

De Salzburgse Otello, geregisseerd door Stephen Langridge, is door C Major vorig jaar op dvd uitgebracht (zie de recensie van Place de l’Opera).

JT zendt Otello uit in Amersfoort, Heerhugowaard en Nijmegen. De uitzending begint om 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website van JT Bioscopen.

Vorig artikel

Prachtopera van Bottesini herontdekt

Volgend artikel

Opera Aninous herneemt Het Sluwe Vosje

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.