Binnenkort

Opera Aninous herneemt Het Sluwe Vosje

Het jonge gezelschap Opera Animous herneemt deze zomer zijn productie van Het Sluwe Vosje. De dierenopera van Janáček wordt net als vorig jaar op een aantal bijzondere buitenlocaties uitgevoerd.

Scène uit Het Sluwe Vosje (foto: Anton Havelaar).

Opera Animous maakt sinds 2006 kleinschalige operavoorstellingen op unieke locaties in Nederland, Frankrijk en België. Het gezelschap werkt samen met jonge zangers, om hen een kans op podiumervaring te geven.

Vorig jaar zomer produceerde Opera Animous met regisseur Machteld van Bronkhorst en muzikaal leider Wieke van Wingerden Janáčeks opera Het Sluwe Vosje, in een Nederlandse vertaling. De productie werd op diverse bijzondere locaties uitgevoerd.

Deze zomer volgen nog vier voorstellingen van Het Sluwe Vosje. De elfkoppige cast bestaat uit onder andere Robbert Muuse (Boswachter), Esther Huisman (het Sluwe Vosje), Kim de Fuijk (Mannetjesvos) en Bas Kuijlenburg (Das, Pastoor en Stroper).

,,De frisse Nederlandse vertaling, de inleiding vooraf en de bijzondere buitenlocaties maken de voorstelling toegankelijk voor de hele familie, ook als je nooit eerder een opera meemaakte”, stelt het gezelschap.

Het Sluwe Vosje wordt opgevoerd in de tuin van het Stedelijk Museum Zwolle (10 juni), de binnenplaats van Kasteel Huis Bergh in ’s Heerenberg (12 juni) en op de ruïne van Brederode Santpoort Zuid (24 en 25 juni).

De nieuwe productie Hans & Grietje kan vanwege te weinig subsidie voorlopig niet doorgaan.

Zie voor meer informatie de website van Opera Animous.

Vorig artikel

JT Bioscopen zendt Salzburgse Otello uit

Volgend artikel

Unieke Kunqu-opera in Amsterdam

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.