Home » Binnenkort

Holl geeft recital in Serie Grote Zangers

Amsterdam26 oktober 2011 Geen reacties

Robert Holl treedt dinsdag 1 november op in de Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ. De Nederlandse bas-bariton zingt liederen van Brahms, Schumann en Moessorgski. Hij wordt begeleid door Rudolf Jansen.

Robert Holl.

Robert Holl is één van de meest vooraanstaande Nederlandse zangers van dit moment. Hij is een specialist op het gebied van het Duitse en Russische lied, aldus het Muziekgebouw. En precies dat is wat hij op dinsdag 1 november ten gehore komt brengen.

Holl begint het recital met zes liederen van Johannes Brahms op gedichten van Heinrich Heine. Hij vervolgt met Drei Lieder des Harfners van Robert Schumann, op teksten van Johann Wolfgang von Goethe, en Schumanns ‘Nachtlied’.

Het grootste deel van het programma bestaat echter uit repertoire van Modest Moessorgski. Holl zingt de zesdelige cyclus Zonder Zon en vier liederen uit de cyclus Liederen en dansen van de dood.

De laatste cyclus verklankte Holl in het voorjaar al eens in het Concertgebouw. Hij oogstte toen een scala aan superlatieven in de pers. Zijn interpretatie werd in NRC bijvoorbeeld als ‘verpletterend en ontgoochelend’ getypeerd.

Holl wordt begeleid door pianist Rudolf Jansen. Voorafgaand aan het concert is er een voorprogramma, dat verzorgd zal worden door mezzosopraan Maria Fiselier. Het voorprogramma begint om 19.30 uur, het concert om 20.15 uur.

Zie voor meer informatie de website van de Serie Grote Zangers of van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.