Home » Binnenkort

Thema-avond: hoe schrijf je een opera?

Leiden8 november 2011 Geen reacties

Schrijver P.F. Thomése leidt op 17 november een thema-avond over het schrijven van een opera. Aanwezig zijn componist Martijn Padding en musicoloog/componist Leo Samama. Samen met de schrijver spreken ze over het nut en belang van het genre.

P.F. Thomése is de nieuwe gastschrijver een de Leidse universiteit, waar hij deze maanden college geeft over lezen en schrijven. Op 17 november wijdt hij een avond aan het thema Zuivere muziek & Toegepaste literatuur. Over het schrijven van een libretto.

De avond is een driegesprek tussen de auteur, componist Martijn Padding en musicoloog/componist Leo Samama over het samen schrijven van een opera. ,,Wat komt er kijken bij een libretto voor een opera, bij de samenwerking tussen librettist en componist?” stelt de organisatie. ,,Bestaat de ideale opera in 2011 nog? Of is de opera allang ingehaald door de musical? Kortom, een avond over het nut en belang van een elitair (?) genre…”

De avond wordt gehouden in het Kamerlingh Onnes Gebouw in Leiden en begint om 20.00 uur. Aanmelden kan via www.gastschrijver.leidenuniv.nl. Kaarten kosten 5 euro.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.