Home » Binnenkort, Buitenlands nieuws, Nieuws

Wagemakers regisseert Lulu in Augsburg

Augsburg1 december 2011

door

Het Theater Augsburg presenteert op 4 december een nieuwe productie van Lulu, in een regie van de Nederlandse Monique Wagemakers. In de productie wordt de nieuwe bewerking van de derde akte gebruikt.

Wagemakers is sinds de 1983 in de operawereld actief als regisseur en choreograaf. Ze verrichtte veel werk bij De Nederlandse Opera, creëerde diverse producties voor de Nationale Reisopera en was bij verschillende Duitse operahuizen te gast.

De afgelopen seizoenen ensceneerde ze onder meer Il barbiere di Siviglia, Un ballo in maschera en Fidelio. Haar nieuwste productie is Lulu van Alban Berg. Die enscenering gaat op 4 december in Augsburg in première.

In de opera wordt gebruikgemaakt van de nieuwe bewerking van de derde akte die Ebend Kloke in 2008 maakte. Dirk Kaftan heeft de muzikale leiding in handen, de cast bestaat uit onder andere Sophia Christine Brommer (titelrol), Stephen Owen en Kerstin Descher.

Lulu is tot en met 14 februari 2012 negen keer in Augsburg te zien. Zie voor meer informatie de website van het Theater Augsburg.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.