Binnenkort

Edo de Waart dirigeert double bill bij Matinee

Onder de titel ‘Femmes fatales’ dirigeert Edo de Waart op zaterdag 10 december twee eenakters in de ZaterdagMatinee: de Nederlandse première van Das Gehege van Rihm en Salome van Strauss. Solisten zijn onder andere Susan Bullock en Michael Volle.

Das Gehege komt van de hand van Wolfgang Rihm, van wie dit jaar veel werk is te horen in de ZaterdagMatinee. Het is voor het eerst dat het werk in Nederland opgevoerd wordt.

Edo de Waart (foto: Bobby Lee).

De ‘nächtliche Szene für Sopran, Patomime und Orchester’ ging in oktober 2006 in wereldpremière in München en gaat over een gefrustreerde vrouw die een gekooide adelaar bevrijdt, maar hem vervolgt doodt. Rihm maakte het als metafoor voor de val van de Muur.

Salome van Richard Strauss is bij velen bekend. Het extreme werk gaat over prinses Salome, die het hoofd van Johannes de Doper eist.

Beide werken worden in de Matinee uitgevoerd door het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Edo de Waart. De verscheidene rollen worden vertolkt door onder andere sopraan Susan Bullock, mezzosopraan Susan Maclean, sopraan Hellen Kwon, tenor Roman Sadnik en bariton Michael Volle.

Zie voor meer informatie de website van de ZaterdagMatinee.

Vorig artikel

Stutzmann geeft gedurfd liedrecital

Volgend artikel

Wagemakers regisseert Lulu in Augsburg

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.