Binnenkort

Stotijn zingt Das Lied von der Erde

Christianne Stotijn zingt samen met tenor Christian Elsner op zondag 18 december Das Lied von der Erde van Gustav Mahler in het Concertgebouw. De twee solisten worden vergezeld door het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Yannick Nézet-Séguin.

Christianne Stotijn (foto: Marco Borggreve).

Gustav Mahler omschreef Das Lied von der Erde, dat hij in 1908 en 1909 componeerde, als ‘eine Symphonie’. Het zegt wat over de omvang van de zesdelige liederencyclus. Het is geschreven voor een groot orkest en vraagt dus veel van de twee solisten.

Volgens het Concertgebouw zijn mezzosopraan Christianne Stotijn en tenor Christian Elsner prima opgewassen tegen die taak. ,,Zij hebben al ieder afzonderlijk op vele podia bewezen dat ze in Mahlers liederen boven zichzelf uit kunnen stijgen.”

Stotijn was begin november ook al in het Concertgebouw te zien. Toen gaf ze een liedrecital in de Kleine Zaal, waar ze onder meer Mahlers Kindertotenlieder ten gehore bracht.

Stotijn en Elsner treden samen op met het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van chef Yannick Nézet-Séguin. De maestro stond afgelopen zaterdag nog in New York een voorstelling van Faust te dirigeren.

Het orkest speelt behalve Mahler, wiens honderdste sterfjaar dit jaar herdacht wordt, ook werk van Benjamin Britten. Van de Britse componist staat Four Sea Interludes op het programma. Een orkestwerk over ,,het aanbreken van een grijze dag boven zee, een zondagmorgen met het geluid van kerkklokken, een sfeerbeeld van de zee bij maanlicht en een flinke storm”, aldus het Concertgebouw.

Het concert vindt plaats in de Grote Zaal en begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Henschel zingt fraai Korngold-repertoire

Volgend artikel

Kies de tien beste opera’s van 2011

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.