AchtergrondBinnenkortFeaturedNieuws

Kies de tien beste opera’s van 2011

Op 31 december publiceert Place de l’Opera een Opera Top Tien van de beste operaproducties in Nederland van het afgelopen jaar. Wilt u meebeslissen? Stuur dan een email naar de redactie met wat volgens u de beste tien van 2011 waren.

Net als vorig jaar organiseert Place de l’Opera aan het einde van het jaar de Opera Top Tien. Niet alleen de redactie zal daarin haar oordeel vellen over de opera’s van dit jaar, ook lezers krijgen de kans hun zegje te doen, voor de aparte ‘lezerstoptien’.

Voor deze top tien komen alle operaproducties (zowel geënsceneerd als concertante) van het afgelopen jaar in aanmerking. Het gaat enkel om producties die in Nederland opgevoerd werden.

Als u mee wilt beslissen, kunt u een eigen top tien opstellen en die naar de redactie mailen: redactie@operamagazine.nl. U mag ook één of bijvoorbeeld drie producties opgeven. Inzendingen moeten uiterlijk 28 december binnen zijn.

De definitieve top tien zal op 31 december gepubliceerd worden.

Vorig artikel

Stotijn zingt Das Lied von der Erde

Volgend artikel

Grote Zangers: Charlotte Margiono stáát er

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

3Reacties

 1. Annette Schröeder
  15 december 2011 at 05:43

  Orfeo ed Euridice vind ik de mooiste opera aller tijden! Een echte nummer 1 …

 2. Basia Jaworski
  15 december 2011 at 10:50

  Beste Annet,het gaat niet om de mooiste opera aller tijden, het gaat om “Opera Top Tien” van de beste operaproducties in Nederland van het afgelopen jaar.
  Maak je lijstje en stuur naar de redactie!

 3. Fatima Dolores
  17 december 2011 at 13:24

  Orfeo ed Euridice op Soestdijk. Prachtig, prachtig, prachtig. Was voor mij echt nr 1.