Binnenkort

Rossini’s Geheime Recept in Rotterdam

Blazersensemble I Solisti del Vento en het Kameroperahuis brengen op 26 december tweemaal Rossini’s Geheime Recept in de Rotterdamse Schouwburg. In de voorstelling bedenken de jonge Anna en de oude maestro Rossini samen een muziekverhaal.

Scène uit Rossini's Geheime Recept.

In Rossini’s Geheime Recept stuit de jonge, nieuwsgierige Anna in haar zoektocht naar de totstandkoming van een opera op de oude maestro Rossini. Ze sluiten vriendschap en bedenken samen een muziekverhaal gebaseerd op Il barbiere di Siviglia.

De familievoorstelling is gecreëerd door het Belgische blazersensemble I Solisti del Vento en wordt in Nederland gebracht door het Kameroperahuis. De productie is een combinatie van instrumentale muziek, gesproken woord, zang en poppenspel.

Zowel de regie als het libretto is gemaakt door David Prins. Het spel komt van Luk De Bruyker en de zang van Ann De Prest. Francis Pollet heeft de muzikale leiding in handen.

Het Kameroperahuis belooft een muziekverhaal dat ’theaterwetten en vastgeroeste conventies’ tart en vol zit met ‘liefde, spanning en sensatie’.

Rossini’s Geheime Recept wordt op maandag 26 december om 13.30 en 16.00 uur uitgevoerd in de Rotterdamse Schouwburg. Zie voor meer informatie de website van het Kameroperahuis en van I Solisti del Vento.

Vorig artikel

Opera in de media: week 51

Volgend artikel

Orpheus in Berlijn: operette herleeft!

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.