Binnenkort

Utrechts Conservatorium brengt Lully-opera

Jonge zangers en musici van het Utrechts Consevatorium voeren op 31 januari en 1 februari de opera Cadmus et Hermione van Lully uit. De productie wordt geregisseerd door Gusta Gerritsen en muzikaal geleid door Vincent de Kort.

De barokopera Cadmus et Hermione is een tragedie, een soap opera avant la lettre, een liefdesverhaal, een komedie en zelfs een slapstick. Zo kondigt het Utrechts Conservatorium het werk van Jean-Baptiste Lully aan.

De opera gaat over de geliefden Cadmus en Hermione, die in afwisselend komische en serieuze scènes heel wat moeten overwinnen voordat zij samen door het leven kunnen gaan.

Diverse solisten, een koor en een barokensemble van het conservatorium zullen de opera in een enscenering van Gusta Gerritsen tweemaal opvoeren. Onder hen bariton Robert Brouwer en sopraan Ingrid Nugteren in de hoofdrollen en Channa Malkin, bekend van Le nozze di Figaro bij De Nederlandse Opera, als Charite. Vincent de Kort, een gewaardeerd Nederlands dirigent, staat op de bok.

Cadmus et Hermione wordt op dinsdag 31 januari en woensdag 1 februari om 20.00 uur opgevoerd in de J.M. Fentener van Vlissingenzaal in het Utrechts Conservatorium. Om 19.00 uur is er een inleiding.

Zie voor meer informatie de website van het Utrechts Conservatorium.

Vorig artikel

Hoofdredactioneel: Darmsnaren

Volgend artikel

Twee droomvrouwen in Mozarts Serail

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.