Nieuws

Channa Malkin start crowdfunding nieuwe cd

Sopraan Channa Malkin werkt met cellist Maya Fridman en pianist Artem Belogurov aan haar tweede album: This is not a lullaby. Om het cd-project te realiseren, is de zangeres een crowdfunding op Voordekunst.nl begonnen.

Channa Malkin. (© Brendon Heinst)

Channa Malkin maakte vorig jaar indruk met haar debuut-cd Songs of Love and Exile, een persoonlijk programma met Sefardische liederen, begeleid door gitarist Izhar Elias. Voor haar tweede cd heeft Malkin opnieuw voor een persoonlijk thema gekozen: moederschap.

‘Anderhalf jaar geleden werd mijn zoon Ezra geboren en veranderde mijn leven totaal’, schrijft de sopraan op Voordekunst.nl. ‘De onmetelijke liefde, de gebroken nachten, de zorgen en twijfels, de extatische blijdschap… het is een tijd vol tegenstellingen. En toch zien we in de kunst en de muziek vaak het ideaalbeeld van de haast heilige moeder wier rol haar op het lijf geschreven is. Met mijn nieuwe album wil ik het échte verhaal vertellen.’

De cd bestaat uit de liederencyclus Rocking the Child van Miecyslaw Weinberg, Russische liederen van Channa Malkins vader Josef Malkin en de Akhmatova Songs van John Tavener. ‘Intieme en krachtige liederen, die maar weinig mensen kennen, maar die een heel groot publiek verdienen’, aldus de makers.

De opnames vonden deze maand plaats in de Grote Zaal van de Philharmonie Haarlem, met dank aan de steun van verschillende fondsen. Voor het editen, masteren en persen van het album is echter nog financiering nodig. Het trio van Malkin, Fridman en Belogurov had een paar fundraisingsconcerten op de planning staan, maar door de nieuwe lockdown zijn die in het water gevallen.

Op de bekende crowdfundingswebsite Voordekunst.nl is het trio een campagne gestart om het laatste benodigde bedrag bijeen te krijgen.

Als de financiering rond is, wordt de cd naar verwachting in april 2021 uitgebracht op het label TRPTK.

Hieronder een promoclip voor het album:

 

Vorig artikel

Van Zweden viert verjaardag met emotionele Fidelio

Volgend artikel

Uit corona geboren: cd vol Franse klankpracht

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.