Binnenkort

Bostridge treedt op in Serie Grote Zangers

Ian Bostridge geeft woensdagavond 8 februari een liedrecital in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam, het vierde concert in de Serie Grote Zangers. De Engelse tenor doet in de dagen daarna ook Groningen en Rotterdam aan.

Ian Bostridge (foto: Simon Fowler).

Met de titel ‘Muzikale intelligentie uit Engeland’ kondigt het Muziekgebouw de komst van Bostridge aan. Volgens de concertzaal is de tenor een ‘muzikale alleskunner die het volledige repertoire bestrijkt’.

In zijn recital in Amsterdam vertolkt hij repertoire van Johannes Brahms, Robert Schumann en Ralph Vaughan Williams. Van de laatste zingt hij On Wenlock Edge, een liedcyclus voor tenor en pianokwintet. Het DoelenKwartet werkt aan die uitvoering mee. In de liederen van Brahms en Schumann wordt Bostridge begeleid door de gerenommeerde pianist Julius Drake.

Voorafgaand aan het concert verzorgt sopraan Charlotte Houberg een voorprogramma van zo’n vijftien minuten. Dat begint om 19.30 uur. Het recital zelf begint om 20.15 uur.

Na het Muziekgebouw doet Bostridge met hetzelfde programma De Oosterpoort in Groningen (10 februari) en de Doelen in Rotterdam (12 februari) aan. Voor het concert in de Doelen zijn nog vrijkaarten te winnen.

Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ en van de Serie Grote Zangers.

Vorig artikel

Frederik de Grote niet zo groot in Staatsoper

Volgend artikel

Eerste zwarte operaster Williams overleden

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.