Buitenlands nieuwsNieuws

Bayreuther Festspiele zoekt bioscoop op

Ook de Bayreuther Festspiele wil zich aan live-uitzendingen in de bioscoop gaan wagen. Het bekende Wagner-festival is momenteel met meer dan honderd bioscopen in gesprek om een eerste uitzending van de grond te krijgen. Dat berichten Duitse media.

Het Festspielhaus in Bayreuth.

Katharina Wagner, directeur van het festival en achterkleinkind van Richard Wagner, vertelde gisteren aan de Duitse pers dat ze graag de bioscoopzaal op wil zoeken. De primeur staat gepland voor 11 augustus, wanneer Parsifal in vele bioscopen te zien moet zijn, tegen een entreeprijs van zo’n 32 euro.

Het idee om een opera live in de bioscoop uit te zenden, is de laatste jaren populair geworden door de Metropolitan Opera in New York en opgepakt door onder andere het Royal Opera House in Londen en het Gran Teatre del Liceu.

Zeker voor Bayreuth, waar het erg moeilijk is kaarten te bemachtigen, zouden bioscoopuitzendingen een gouden greep kunnen zijn. Of de producties ook buiten Duitsland uitgezonden zullen worden, is echter nog niet duidelijk.

Wagner, die het festival samen met haar halfzus Eva Wagner-Pasquier runt, liet verder weten nog niet zeker te zijn of ze na het aflopen van haar contract in 2015 haar werk in Bayreuth voort wil zetten. Wellicht dat ze zich meer op het regisseren wil richten of vanwege privéredenen wat anders wil gaan doen, zo zei ze.

Vorig artikel

Discografie: Sprookjes van Rimski-Korsakov

Volgend artikel

Studenten Kamerkoor op tournee met ALL-1

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.