Binnenkort

Tenor Prégardien debuteert als dirigent

Tenor Christoph Prégardien debuteert maandag 26 maart als dirigent in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Hij leidt het Nederlands Kamerkoor en Le Concert Lorrain in een uitvoering van Bachs Johannes-Passion.

Christoph Prégardien (foto: Marco Borggreve).

De meeste liefhebbers van vocale muziek zullen Christoph Prégardien kennen als tenor. Zo was hij in mei 2011 nog in het Muziekgebouw aan ’t IJ te horen tijdens een recital. Maandag staat de Duitser echter met zijn neus de andere kant op, op het podium van het Concertgebouw.

Prégardien leidt het Franse ensemble Le Concert Lorrain, dat voor het eerst optreedt in het Concertgebouw. Daarnaast dirigeert hij het Nederlands Kamerkoor en zes solisten, waaronder sopraan Ruth Ziesak, countertenor Andreas Scholl en bas Dietrich Henschel.

De keuze van de Johannes-Passion past goed in de traditie van passie-uitvoeringen van het Amsterdamse concerthuis. Dit jaar klinkt Bachs Matthäus twaalf keer en de Johannes drie keer.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Column: Annemarie Kremer

Volgend artikel

Vocaal werk Zuidam in wereldpremière

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.