Home » Binnenkort

Vocaal werk Zuidam in wereldpremière

Amsterdam22 maart 2012 Geen reacties

De NTR ZaterdagMatinee brengt zaterdag 31 maart een nieuw vocaal werk van componist Robert Zuidam in wereldpremière: Canciones del Alma. Het werk wordt uitgevoerd door sopraan Katrien Baerts onder begeleiding van Asko|Schönberg.

Katrien Baerts (foto: Claudia Hansen).

Het omvangrijke Canciones del Alma is een vervolg op Suster Bertken, een compositie van Robert Zuidam die in december 2010 bij de ZaterdagMatinee in wereldpremière ging. De mystiek is het uitgangspunt in het nieuwe werk van de Nederlandse componist.

Dezelfde zangeres die Suster Bertken oervertolkte, sopraan Katrien Baerts, is ook nu soliste. Zij wordt begeleid door het ensemble Asko|Schönberg onder leiding van Reinbert de Leeuw.

Tijdens dezelfde Matinee staat er nog een wereldpremière op het programma: het tubaconcert Exordium van de hand van de jonge Nederlandse componist Friso Van Wijck. Hij schreef het werk speciaal voor de ZaterdagMatinee en tubaïst Tjeerd Oostendorp.

Het programma wordt gecompleteerd met Expulsie, een werk voor groot ensemble van Theo Verbey. De compositie dateert uit 1990.

Het concert wordt live uitgezongen door Radio 4 en is later nog terug te luisteren op www.radio4.nl. Zie voor meer informatie de website van de ZaterdagMatinee.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.