Home » Binnenkort, Nieuws

Studio Minailo maakt eerste internetopera

26 april 2012 1 reactie

Componiste Anat Spiegel en regisseur Sjaron Minailo hebben samen een internetopera in vijf delen gemaakt: Soul Seek. Het werk is gebaseerd op de filmklassieker Mulholland Drive van David Lynch en Persona van Ingmar Bergman. De opera is nu te bekijken op www.slsk.nl.

De internetopera Soul Seek is geen poging de film Mulholland Drive te bewerken. De film is eerder een inspiratiebron, net als Ingmar Bergmans Persona (recent door Sjaron Minailo bewerkt tot muziektheater).

Soul Seek bestaat uit vijf liederen van componiste/zangeres Anat Spiegel, waarin twee vrouwelijke personages op zoek gaan naar hun verloren identiteit. ,,Belangrijker dan het verhaal in deze opera is de ervaring van de toeschouwer: een hypnotiserende droom of nachtmerrie die geen verhaal tracht te vertellen, maar een vluchtroute biedt naar een niet-alledaagse ervaring”, omschrijft Studio Minailo.

Volgens de studio van de regisseur grenst de opera meer aan alternatieve popmuziek en videoclips dan aan traditionele opera. ,,Het slaat een brug tussen wat men denkt dat opera is en wat opera kan zijn.”

De opera duurt 25 minuten en is gratis te bekijken op www.slsk.nl.

door

1 reactie »

  • Olivier Keegel zei:

    CLIP HEET OPERA

    “Het slaat een brug tussen wat men denkt dat opera is en wat opera kan zijn.”

    Da’s een doordenkertje! Dat red je niet als doorgewinterde Willy Alberti fan. Toch eens kijken of we op de site wat wijzer worden. Daar lees ik over “an examination of the emotional textures of our self-perception and the desolating process of projecting our own identity onto one another.” Dit gaat nog verder boven mijn pet, maar één ding is zeker: ze zijn daar niet van de straat bij Studio Minailo!

    Laten we nou maar gewoon blij zijn met die brug tussen “wat men denkt dat opera is en wat opera kan zijn”. De missing link (5 liedjes) die onze operabeleving compleet maakt. En dat binnen 25 minuten!

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.