Binnenkort

Orfeo ed Euridice op Soestdijk in reprise

De Utrechtse Spelen herneemt vanaf 25 mei zijn productie van Orfeo ed Euridice op Paleis Soestdijk. De openluchtvoorstelling was vorig jaar een groot succes. Jos Thie voert de regie, Hoite Pruiksma heeft de muzikale leiding in handen.

Orfeo ed Euridice trok vorig jaar meer dan 42.000 bezoekers op Paleis Soestdijk. Jos Thie regisseerde Glucks opera op, in en onder de vijver van het paleis. Gezien het succes van de productie bij het publiek is de mythe over Orpheus die zijn geliefde Euridice uit de onderwereld terughaalt vanaf 25 mei weer 20 keer op Soestdijk te zien.

De cast en het productieteam zijn grotendeels hetzelfde als vorig jaar. Countertenor Gary Boyce en sopraan Stefanie True vertolken de rollen van Orfeo en Euridice. Sopraan Ilse Van De Kasteelen zingt Amore. Voor het eerst van de partij zijn de Amerikaanse countertenor Darryl Taylor en de Nederlandse sopraan Kitty de Geus, die Boyce en True zullen afwisselen in de titelrollen.

De solisten worden begeleid door Concerto d’Amsterdam en aangevuld door een 24-koppig koor van jonge zangers en zangeressen. Zij staan onder leiding van Hoite Pruiksma, die ook vorig jaar de muzikale leiding in handen had.

Nieuw dit jaar is ook dat bezoekers voorafgaand aan de voorstelling een rondleiding door het paleis kunnen maken en kunnen picknicken in de tuin van de koninklijke familie.

Orfeo ed Euridice is van 24 mei tot en met 30 juni iedere dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag te zien. Zie voor meer informatie de website van De Utrechtse Spelen.

Hieronder de trailer:

Vorig artikel

Opera in de media: week 21

Volgend artikel

Dietrich Fischer-Dieskau overleden

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. jan paul boomsma
    11 augustus 2012 at 07:11

    Gisteren laatste voorstelling gezien. Prachtig. Maar de stem van de countertenor viel helemaal uit de toon, Wat lelijk. Jammer.