Binnenkort

Kameroperahuis speelt Orpheus-bewerking

In het kader van het nieuwe Stadsfestival in Zwolle presenteert het Kameroperahuis vanaf 1 september Orpheus: Retourtje onderwereld. De voorstelling speelt zich af op een rondvaartboot en mixt opera met death metal en minimal music.

Het Kameroperahuis beschrijft: ,,Vaar mee met Orpheus, die op een rondvaartboot zijn vrijgezellenfeest viert. Binnenkort gaat hij trouwen met zijn geliefde Eurydice. De sfeer is uitgelaten en zorgeloos, het bier vloeit rijkelijk. De stemming slaat echter om wanneer er een boodschapper aan boord komt met slecht nieuws…”

Orpheus: Retourtje onderwereld mixt diverse genres in ‘het grootste liefdesverhaal aller tijden’. ,,Reis mee langs de banaliteit van het leven, de ongrijpbaarheid van de dood en de grootsheid van de liefde”, aldus het gezelschap.

Het concept komt van de hand van Arlon Luijten (tevens regisseur) en Krystian Lada (tevens dramaturg). Ben Lammerts van Bueren heeft de muzikale leiding in handen en schreef ook een deel van de muziek. De andere delen komen van Monteverdi en Burial Earth.

Robbert Muuse vertolkt Orpheus en Esther van Zijl zingt Eurydice.

Orpheus: Retourtje onderwereld gaat op zaterdag 1 september om 14.00 uur in première en is die dag nog tweemaal te zien. Daarna zijn er voorstellingen op 2, 6, 7 en 8 september, vaak meerdere malen per dag.

Zie voor meer informatie de website van het Kameroperahuis.

Vorig artikel

Opera in de media: week 35

Volgend artikel

Nu online: De opera-agenda 2012/2013

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.