Home » Binnenkort

De Nederlandse Opera herneemt Ringetje

Amsterdam1 oktober 2012 Geen reacties

Wie de vijftien uur van Richard Wagners Der Ring des Nibelungen niet kan uithouden, kan op zondag 7 oktober naar Ringetje bij De Nederlandse Opera. In de kindervoorstelling wordt het hele verhaal in 100 minuten verteld.

Componist Jonathan Dove, Claudia Rumondor en regisseur Lotte de Beer maakten Ringetje vorig jaar september ter gelegenheid van het jubileumweekend van Het Muziektheater. Dove bewerkte Wagners vierdelige cyclus voor klein orkest, De Beer verweefde dat met een nieuwe verhaallijn.

In Ringetje raken de padvinders Bert en Rita de weg kwijt, waardoor ze in het Nibelungenrijk belanden, een plaats waar reuzen, goden, dwergen en andere wezens wonen. De dwerg Alberich heeft het goud van de Rijndochters gestolen om er een ring van te maken. Daarmee wil hij de macht over de wereld krijgen. ,,Bert en Rita willen alleen maar de weg terugvinden naar de andere padvinders, maar beleven intussen het ene spannende avontuur na het andere”, zo beschrijft De Nederlandse Opera (DNO).

Lotte de Beer construeerde Ringetje omdat ze ‘eens wat anders wilde maken dan de voor de hand liggende titels die meestal voor kinderen worden geprogrammeerd’, zo stelt ze. ,,Bovendien wilde ik graag referen aan de bijzondere Ring die Pierre Audi voor DNO heeft gemaakt.”

De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en wordt uitgevoerd door Holland Symfonia en Kinderkoor De Kickers onder leiding van Hans Leenders. Morschi Franz zingt Siegmund en Siegfried en Dana Ilia is Sieglinde en Brünnhilde. Andere rollen zijn er voor onder andere Nanco de Vries (Wotan), Jan Willem van der Hagen (Alberich) en Bas Kuijlenburg (Fasolt, Hunding en Gunther).

Ringetje wordt op 7 oktober om 13.00 en om 16.00 uur uitgevoerd. Zie voor meer informatie de website van De Nederlandse Opera.

Hieronder de trailer:

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.