Nieuws

Koutcher wint 49e Vocalisten Concours

De Wit-Russische sopraan Nadine Koutcher heeft zondag de 49e editie van het Internationaal Vocalisten Concours gewonnen. Ze ontving naast de Grand Prix van de stad ‘s-Hertogenbosch ook de publieksprijs.

Nadine Koutcher werd door jury en publiek het hoogste gewaardeerd (foto: Jan van de Ven).

Tien jonge zangers streden zondagmiddag om diverse prijzen. De internationale jury onder voorzitterschap van Ioan Holender verkoos Nadine Koutcher als winnares. Zij ontvangt 10.000 euro. De Wit-Russin won eveneens de Rabobank Audience Prize, wat haar nog eens 2500 euro oplevert.

De beste allrounder (Arleen Auger Prize) was volgens de jury de Amerikaanse bariton John Chest. En voor de afzonderlijke prijzen voor opera, lied en oratorium selecteerde de jury respectievelijk sopraan Gulnara Shafigullina, tenor Peter Gijsbertsen en bariton Dashon Burton.

De Nederlander Gijsbertsen werd ook beloond met de Staetshuys Fonds Prize en deelt met winnares Koutcher de Jeroen Bosch Prize, een prijs voor de zanger die de verplichte compositie van het concours het beste uitvoerde.

De Indonesische Bernadeta Astari en de Nederlandse Maria Fiselier delen de Prize of the Province of North Brabant, een prijs voor een jong talent onder de 25 jaar.

Na afloop van de pianofinale op zaterdagavond werden er al diverse andere prijzen vergeven. Zo ging de NTR Media Prize naar sopraan Hannah Bradburry en ontving Maria Fiselier maar liefst vier prijzen: de Alban Berg Engagement Prize, de Handel Award for Most Promising Talent, de Recital Prize van de Vrienden van het Lied en de Junior Jury Prize.

Ook de Nederlandse sopraan Kitty de Geus viel zaterdag in de prijzen. Zij ontving de Project Prize van Opera Zuid.

Zie voor meer informatie de website van het Internationaal Vocalisten Concours.

Vorig artikel

De Nederlandse Opera herneemt Ringetje

Volgend artikel

Grootse Götterdämmerung in Enschede

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Gertjan Gubbi
    1 oktober 2012 at 12:26

    Vanavond om 00:15 uur begint een registratie op Nederland 2 van de finale! De hele finale is te horen op uitzending gemist radio 4, zondagmiddag, 14:00 uur.