Binnenkort

Mozarts Impresario als marionettenopera

In oktober en november is De Impresario van Mozart nog driemaal te zien bij het Amsterdam Marionetten Theater. Het gezelschap brengt het komische werk over de sores in de operawereld in een bijzondere bewerking.

Mozart schreef Der Schauspieldirektor (‘de impresario’) als een Singspiel voor een muziekcompetitie in 1786, uitgeschreven om een geschikt stuk te vinden voor een keizerlijk banket van Joseph II in Schloss Schönbrunn.

Het stuk gaat over alle sores in de operawereld. Van geldtekort en gekonkel tot ijdele prima donna’s. Het korte komische werk telt een half uur muziek en verder veel gesproken dialogen.

Het Amsterdams Marionetten Theater maakte een bijzondere, Nederlandse bewerking van het stuk, die in het kleine theater nabij de Nieuwmarkt dit jaar nog drie keer te zien is. De opera wordt met marionetten opgevoerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van een eigen Nederlandse cd-opname van de opera, onder leiding van Vaughan Schlepp.

De voorstelling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. Reserveren is noodzakelijk. Er staan nog voorstellingen gepland op 14 en 28 oktober en 11 november. Zie voor meer informatie de website van het Amsterdams Marionetten Theater.

Vorig artikel

D'Arcangelo overtuigt als LA's nieuwe Don

Volgend artikel

Hoofdredactioneel: Verdi of Wagner?

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.