BinnenkortNieuws

Marionetten Theater speelt Offenbach

Het Amsterdams Marionetten Theater brengt van 9 oktober tot en met 29 december de opéra-comique Het Luchtkasteel (Le 66) van Jacques Offenbach. De Nederlandstalige voorstelling is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar.

Scène uit Het Luchtkasteel. (© Amsterdams Marionetten Theater)
Scène uit Het Luchtkasteel. (© Amsterdams Marionetten Theater)

Het Luchtkasteel is een Nederlandse vertaling (vertaler: Frederieke Cannegieter) van Offenbachs opéra-comique Le 66, een werk dat in 1856 in het door Offenbach zelf opgerichte Théâtre des Bouffes Parisiens in wereldpremière ging. Het stuk wordt tegenwoordig niet vaak meer opgevoerd.

In Het Luchtkasteel zijn Jeannot en Jeannette op weg naar Parijs. Ze verdienen de kost met zang en dans. Als ze een marskramer ontmoeten en al zijn koopwaar zien, kan Jeannot de verleiding niet weerstaan en koopt een lot uit de loterij, in de hoop al dat moois te kunnen aanschaffen. Als blijkt dat hij miljonair is geworden, lijkt hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn idealen te verliezen.

Het Amsterdams Marionetten Theater speelt Het Luchtkasteel met grote, uit lindenhout gesneden marionetten, bespeeld door zes spelers. De muziek klinkt vanaf een eerder gemaakte cd-opname, geleid door Vaughan Schlepp en met sopraan Karin ten Cate, tenor Bernard Loonen en bariton Tom Sol als solisten.

Zie voor meer informatie over de voorstelling en de speeldata de website van het Amsterdams Marionetten Theater.

Vorig artikel

Opernwelt bekroont koor Nationale Opera

Volgend artikel

Vrijdagconcert brengt Franse koorwerken

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.