Home » Binnenkort

Finley geeft recital in Muziekgebouw

Amsterdam28 december 2012 Geen reacties

Bariton Gerald Finley geeft op zaterdag 5 januari een liedrecital in het Muziekgebouw aan ’t IJ, als onderdeel van de Serie Grote Zangers. Onder begeleiding van Julius Drake zingt hij liederen van Franz Schubert en Gustav Mahler.

Gerald Finley (foto: Sim Canetty-Clark).

Gerald Finley en Julius Drake hebben een stevige reputatie met z’n tweeën. In vier jaar tijd wonnen ze drie keer de Gramophone Award in de categorie vocaal. Geen geringe prestatie. Het Muziekgebouw in Amsterdam omschrijft ze dan ook als ‘een gouden liedkoppel’.

Finley is als bariton bekend op de grootste tonelen van de wereld. Zowel operatonelen als concerttonelen. Zo zingt hij geregeld bij het Royal Opera House in Londen en de Metropolitan Opera in New York.

Op het programma voor zijn recital in Amsterdam, het vierde concert in de Serie Grote Zangers van dit seizoen, staan liederen van Schubert en Mahler. Van de eerste componist zingt hij onder meer ‘Im Frühling’, ‘Der Zwerg’ en ‘Erlkönig’. Van de tweede zingt hij zeven liederen uit Des Knaben Wunderhorn, waaronder ‘Wo die schönen Trompeten blasen’ en ‘Lob des hohen Verstands’.

Het concert van Finley en Drake wordt voorafgegaan door een voorprogramma van sopraan Nikki Treurniet en pianiste Andrea Vasi. Het voorprogramma begint om 19.30 uur, het recital om 20.15 uur.

Zie voor meer informatie de websites van het Muziekgebouw aan ’t IJ en de Serie Grote Zangers.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.