Home » Achtergrond, Featured, Operacast

Podcast: Muziektheater Hollands Diep

Dordrecht29 december 2012 Geen reacties

“Het was een zeer zwaar jaar”, zegt artistiek directeur Cilia Hogerzeil van Muziektheater Hollands Diep als we terugkijken op 2012. Het gezelschap uit Dordrecht kreeg slecht nieuws van het Fonds Podiumkunsten en moet vanaf het nieuwe jaar zonder subsidie van dat fonds verder gaan. Maar er zijn volop plannen. Een gesprek.

Hollands Diep komt in het nieuwe jaar met de wereldpremière van De Stilte van Saar.

Net als veel andere opera- en muziektheatergezelschappen deed Muziektheater Hollands Diep dit jaar een aanvraag voor de meerjarensubsidie van het Fonds Podiumkunsten. Op 1 augustus kwamen de besluiten naar buiten en bleek er erg weinig steun van het Fonds voor muziektheater en opera.

Hogerzeil vertelt over de reactie en de teleurstelling bij haar gezelschap toen het nieuws bekend werd. Maar het is nu ruim vier maanden later en er zijn nieuwe plannen en voldoende middelen om door te gaan, al zijn er aanpassingen nodig.

Over een kleine twee maanden staat er al een volgende wereldpremière op het programma: De Stilte van Saar. In co-productie met VocaalLAB brengt Muziektheater Hollands Diep een nieuw werk op muziek van Vanessa Lann en met een libretto van Erik-Ward Geerlings.

Informatie over Muziektheater Hollands Diep en over de komende voorstelling vindt u op de website www.hldiep.nl.

Play

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.