Binnenkort

Christiane Karg debuteert in Kleine Zaal

Christiane Karg geeft op dinsdag 22 januari haar eerste liedrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Onder begeleiding van Gerold Huber zingt ze meisjesliederen van componisten als Schumann, Schubert, Strauss en Brahms.

Christiane Karg (foto: Steven Haberland).

Sinds ze in 2006 debuteerde bij de Salzburger Festspiele maakt de Duitse sopraan Christiane Karg naam. Ze is diverse keren teruggekeerd in Salzburg, is lid van het huisensemble van de Oper Frankfurt en treedt ook vaak in Wenen op.

Ook als liedzangeres heeft Karg zich geprofileerd. Ze debuteerde de afgelopen jaren in bekende zalen als de Musikverein in Wenen, het Mozarteum in Salzburg en Wigmore Hall in Londen.

Haar debuut in de Kleine Zaal van het Concertgebouw is getiteld ‘Mädchenblumen’, naar een lied van Richard Strauss. Het programma van de sopraan staat in het teken van liederen over jonge meisjes, hun belevenissen en hun gevoelens. Zo zingt ze diverse Ophelia-liederen van Brahms en Strauss.

Karg wordt begeleid door pianist Gerold Huber, die al twee keer eerder dit seizoen in het Concertgebouw te horen was; in oktober met Maximilian Schmitt en in december met Mojca Erdmann.

Het recital van Karg en Huber begint om 20.15 uur. Kaarten zijn te bestellen op de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Bioscopen zenden live Maria Stuarda uit

Volgend artikel

Daniel Oren neemt virtuoze Parelvissers op

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.