Binnenkort

‘Rising Star’ Druet in Concertgebouw

Isabelle Druet geeft op woensdag 6 februari een concert in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. De jonge mezzosopraan maakt deel uit van Rising Stars, een kweekvijver voor talent van de European Concert Hall Organisation. Anders gezegd: de verwachtingen zijn hooggespannen.

Isabelle Druet (foto: Némo Perier Stefanovitch).

De belangrijkste concertzalen van Europa zijn verenigd in de European Concert Hall Organisation. Samen speuren zij naar ‘de grote musici van de toekomst’ en bieden hun concerten aan.

Op initiatief van de Cité de la musique uit Parijs krijgt de Franse mezzosopraan Isabelle Druet nu de kans om haar naam via zulke concerten definitief te vestigen. In eigen land staat ze al bekend als talent, nu ‘is ze klaar voor de rest van de wereld’, aldus het Concertgebouw.

Druet zingt een divers programma, met liederen en aria’s van onder andere Berlioz, Brahms, Sibelius, Rossini, Schubert, Castelnuovo-Tedesco en Korngold. Zo staat de bezoeker de aria ‘Assisa al piè d’un salice’ uit Rossini’s Otello te wachten.

De mezzo wordt begeleid door Anne le Bozec. Het concert begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Grimes lanceert Britten-jaar in Berlijn

Volgend artikel

Opera in de media: week 6

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.