Binnenkort

DNO herneemt Pelly’s Trois Oranges

De Nederlandse Opera herneemt in maart de succesvolle productie van L’amour des trois oranges die Laurent Pelly in 2005 voor het Amsterdamse operahuis maakte. Tomáš Netopil heeft de muzikale leiding van de reprise in handen.

L’amour des trois oranges is een opera in een proloog en vier akten van Sergej Prokofjev. Het werk ging in 1921 in wereldpremière in Chicago. Vijf jaar later kreeg het zijn eerste uitvoering in Rusland en sindsdien keert de opera regelmatig terug op de programma’s van operahuizen.

Met het Residentie Orkest in de bak en het Koor van DNO op het toneel brengt De Nederlandse Opera in maart acht opvoeringen van de opera in Het Muziektheater in Amsterdam. De regie en kostuums komen van de Franse regisseur Laurent Pelly, die zijn concept in 2005 voor DNO ontwikkelde.

Onder maestro Tomáš Netopil worden de vele rollen in de cast ingevuld door onder andere Philippe Rouillon (Le Roi de Trèfle), Martial Defontaine, Letitia Singleton, Nahuel di Pierro en de Nederlandse zangers Quirijn de Lang, Florieke Beelen, Julia Westendorp en Olivia Vermeulen.

L’amour des trois oranges gaat op 1 maart in première. Zie voor meer informatie de website van De Nederlandse Opera. Lees ook de discografie van Place de l’Opera.

Hieronder een korte clip van de productie:

Vorig artikel

Opera in de media: week 9

Volgend artikel

Deborah Voigt ster in Luikse Wilde Westen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.