Binnenkort

Boesch en Martineau bezoeken Kleine Zaal

Bariton Florian Boesch en pianist Malcolm Martineau – beiden geen onbekenden in het Concertgebouw – doen dinsdag 16 april de Kleine Zaal van de Amsterdamse muziektempel aan met een recital van liederen van Schubert en Brahms.

Florian Boesch (foto: Lukas Beck).

De Oostenrijkse bariton Florian Boesch is met regelmaat in Nederland te bewonderen, doorgaans in liedrecitals. Zo zong hij in januari 2011 in de Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ en voerde hij vorig jaar tijdens de Operadagen Rotterdam Schuberts Winterreise uit (begeleid door Martineau).

Op dinsdag 16 april zingt Boesch wederom Schubert (die meer dan zeshonderd liederen componeerde), aangevuld door liederen van Johannes Brahms. Op het programma onder meer ‘An die Musik’, ‘Der Wanderer’, ‘Heimweh’, ‘Mondenschein’ en ‘Vier ernste Gesänge’.

Boesch wordt net als in Rotterdam vorig jaar begeleid door Malcolm Martineau, één van de meest gerenommeerde leidbegeleiders van dit moment – zeker als het om Schubert gaat.

Zie voor meer informatie en het boeken van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Waar gaat het heen met opera?

Volgend artikel

Britse country house operafestivals in 2013

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.