Home » Binnenkort

Karita Mattila te gast in ZaterdagMatinee

Amsterdam10 april 2013 4 reacties

Sopraan Karita Mattila staat zaterdagmiddag 13 april in de NTR ZaterdagMatinee in het Amsterdamse Concertgebouw. Ze voert met het Radio Filharmonisch Orkest onder Edo de Waart het symfonische gedicht Luannotar van Sibelius op en zingt verder de slotscène van Richard Strauss’ opera Capriccio.

Karita Mattila (foto: Lauri Eriksson).

De Finse sopraan Mattila is vaker te gast in Amsterdam. Zo vertolkte ze in maart 2010 bij De Nederlandse Opera de solo-opera Émilie van Kaija Saariaho. Bij de NTR ZaterdagMatinee buigt ze zich wederom over muziek van een componist uit haar eigen land. Ze zingt Luonnotar (‘dochter van de natuur’), volgens de Matinee ‘één van Sibelius’ beste werken’.

Naast Sibelius’ symfonische gedicht en de scène uit Strauss’ Capriccio staan er nog twee werken op het programma. Van Willem Jeths klinkt een nieuwe symfonie, waarin ‘transformatie’ de onderliggende gedachte is. De solorol daarin wordt vertolkt door mezzosopraan Karin Strobos. Verder speelt het Radio Filharmonisch onder de Nederlandse dirigent Edo de Waart de bekende Siegfried-Idyll van Richard Wagner.

De Matinee begint om 14.15 uur en wordt ook live uitgezonden op Radio 4. Er zijn op het moment van schrijven nog kaarten beschikbaar. Boek ze via de website van het Concertgebouw.

door

4 reacties »

 • Remko zei:

  Capriccio slotscene met twee zangeressen kan natuurlijk niet. Jammer dat Edo de Waart geen Boheme doet, trouwens.

 • Loesje zei:

  Karin Strobos staat sowieso niet geprogrammeerd of het zou moeten zijn dat ze voor Mattila invalt (?).

 • Han zei:

  Wordt in deze versie van de slotscène uit Capriccio de Haushofmeister door een mezzosopraan vertolt? Gaat n.m.m. wel erg ver!

 • Jordi Kooiman (redacteur) zei:

  RECTIFICATIE
  Mezzosopraan Karin Strobos zingt niet in de slotscène van Capriccio, maar in de symfonie van Willem Jeths. Het bericht is aangepast.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.