Binnenkort

Karita Mattila te gast in ZaterdagMatinee

Sopraan Karita Mattila staat zaterdagmiddag 13 april in de NTR ZaterdagMatinee in het Amsterdamse Concertgebouw. Ze voert met het Radio Filharmonisch Orkest onder Edo de Waart het symfonische gedicht Luannotar van Sibelius op en zingt verder de slotscène van Richard Strauss’ opera Capriccio.

Karita Mattila (foto: Lauri Eriksson).

De Finse sopraan Mattila is vaker te gast in Amsterdam. Zo vertolkte ze in maart 2010 bij De Nederlandse Opera de solo-opera Émilie van Kaija Saariaho. Bij de NTR ZaterdagMatinee buigt ze zich wederom over muziek van een componist uit haar eigen land. Ze zingt Luonnotar (‘dochter van de natuur’), volgens de Matinee ‘één van Sibelius’ beste werken’.

Naast Sibelius’ symfonische gedicht en de scène uit Strauss’ Capriccio staan er nog twee werken op het programma. Van Willem Jeths klinkt een nieuwe symfonie, waarin ’transformatie’ de onderliggende gedachte is. De solorol daarin wordt vertolkt door mezzosopraan Karin Strobos. Verder speelt het Radio Filharmonisch onder de Nederlandse dirigent Edo de Waart de bekende Siegfried-Idyll van Richard Wagner.

De Matinee begint om 14.15 uur en wordt ook live uitgezonden op Radio 4. Er zijn op het moment van schrijven nog kaarten beschikbaar. Boek ze via de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Britse country house operafestivals in 2013

Volgend artikel

DNO herneemt Audi's Walküre

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

4Reacties

 1. Remko
  10 april 2013 at 19:47

  Capriccio slotscene met twee zangeressen kan natuurlijk niet. Jammer dat Edo de Waart geen Boheme doet, trouwens.

 2. Loesje
  11 april 2013 at 08:04

  Karin Strobos staat sowieso niet geprogrammeerd of het zou moeten zijn dat ze voor Mattila invalt (?).

 3. Han
  11 april 2013 at 12:45

  Wordt in deze versie van de slotscène uit Capriccio de Haushofmeister door een mezzosopraan vertolt? Gaat n.m.m. wel erg ver!

 4. 11 april 2013 at 16:24

  RECTIFICATIE
  Mezzosopraan Karin Strobos zingt niet in de slotscène van Capriccio, maar in de symfonie van Willem Jeths. Het bericht is aangepast.