BinnenkortNieuws

Toonkunstkoor Bekker zingt Verdi’s requiem

Toonkunstkoor Bekker herdenkt op donderdag 26 november de slachtoffers van de concentratiekampen in de Tweede Wereldoorlog met een uitvoering van Verdi’s requiem in De Oosterpoort in Groningen. Het Noord Nederlands Orkest begeleidt.

Maria Fiselier zingt de altpartij (© Sarah Wijzenbeek).
Maria Fiselier zingt de altpartij (© Sarah Wijzenbeek).

Het jaar 2015 staat in het teken van ’70 jaar bevrijding’. Toonkunstkoor Bekker sluit daarbij aan met deze uitvoering van Verdi’s requiem – na het requiem van Mozart de meest uitgevoerde dodenmis. In het bijzonder wordt teruggedacht aan concentratiekamp Theresiënstadt, waar de gevangen in 1943 en 1944 zestien keer Verdi’s requiem uitvoerden.

De uitvoering van Verdi’s meesterwerk wordt begeleid door het Noord Nederlands Orkest. Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen heeft de muzikale leiding in handen.

De vier solopartijen worden vertolkt door sopraan Wiebke Göetjes (die invalt voor de oorspronkelijk gecaste Claudia Patacca), mezzosopraan Maria Fiselier, tenor André Post en bas-bariton Frans Fiselier.

Zie voor meer informatie de website van De Oosterpoort.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Dima, Lotte en Ferrando

Volgend artikel

De Munt verzamelt top drie operaproducties

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.