BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Countertenor Mehta debuteert als dirigent

De gevierde countertenor Bejun Mehta maakt op 10 oktober zijn debuut als dirigent, in een productie van barokorkest B’Rock. In drie Belgische steden voert het orkest onder Mehta werken van Haydn en Mozart uit, met medewerking van cellist Christian Poltéra.

Bejun Mehta (foto: Marco Borggreve).
Bejun Mehta (foto: Marco Borggreve).

Mehta werkte in 2012 samen met B’Rock in een productie van Orlando bij De Munt in Brussel. Daar werd de basis gelegd voor het aanstaande directiedebuut van de Amerikaanse zanger.

Onder de titel ‘Joyful Sorrow’ leidt Mehta het orkest door werken van Haydn en Mozart. De eerste helft staat in het teken van Joseph Haydn, van wie zijn ‘Trauer-Sinfonie’ en Eerste Celloconcerto klinken. Dat laatste werk wordt uitgevoerd door de Zwitserse cellist Christian Poltéra.

In de tweede helft volgen het Divertimento voor strijkers (Mozarts eerste ‘Salzburgse symfonie’, aldus het orkest) en Mozarts Negenentwintigste Symfonie.

Het programma gaat op 10 oktober in première in het Concertgebouw Brugge. Daarna zijn er uitvoeringen in deSingel in Antwerpen (11 oktober) en in Flagey in Brussel (12 oktober).

Zie voor meer informatie de website van barokorkest B’Rock.

Vorig artikel

Knappe Giovanni opent seizoen St. Gallen

Volgend artikel

New York City Opera moet deuren sluiten

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.