Buitenlands nieuwsNieuws

New York City Opera moet deuren sluiten

De New York City Opera heeft niet genoeg geld bij elkaar kunnen krijgen om voort te bestaan en zal zijn faillissement aanvragen. Dat liet het operahuis in een statement weten, aldus de New York Times.

De New York City Opera opende zijn seizoen deze maand met een productie van de opera Anna Nicole van Mark-Anthony Turnage, maar liet tegelijk weten dat het 7 miljoen dollar nodig had om de rest van het seizoen te kunnen bekostigen. Het operahuis zette een fundraisingsproject op voor de eerste miljoen, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op (ruim 300.000 dollar).

Dinsdag liet een woordvoerder weten dat het bestuur en management van het operahuis besloten hebben om de benodigde financiële en operationele stappen te nemen richting een faillissement. De voorstelling van Anna Nicole aanstaande zaterdag is naar waarschijnlijkheid de laatste van het bedrijf.

De New York City Opera werd in 1943 opgericht. Vanaf 1966 was het operahuis gevestigd in het Lincoln Center, net als de Metropolitan Opera. Het gezelschap moest daar in 2011 echter vertrekken vanwege financiële moeilijkheden en bracht daarna zijn producties op diverse locaties in Manhattan.

Na Anna Nicole had de New York City Opera nog producties van Johann Christian Bachs Edimione, Béla Bartóks Blauwbaards Burcht en Mozarts Le nozze di Figaro willen brengen.

Vorig artikel

Countertenor Mehta debuteert als dirigent

Volgend artikel

Orkest Achttiende Eeuw toert met Così

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

  1. kersten
    2 oktober 2013 at 12:21

    Zelfs op zo`n afstand doet die gure wind mij huiveren.

  2. kersten
    2 oktober 2013 at 14:07

    Nog hoort mijn oor Sills kwinkeleren.