Home » Binnenkort, Nieuws

Kosky creëert nieuwe Armide bij DNO

Amsterdam3 oktober 2013 1 reactie

Regisseur Barrie Kosky zet vanaf 6 oktober een nieuwe productie van Glucks Armide op het toneel van De Nederlandse Opera. Ivor Bolton staat voor het Nederlands Kamerorkest en de Canadese sopraan Karina Gauvin zingt de titelrol.

Armide AfficheArmide is gebaseerd op een werk van Torquato Tasso en gaat over de tovenares Armide, die verliefd wordt op kruisridder Renaud, eigenlijk haar vijand. “Gluck creëerde met Armide één van zijn meest rijkgeschakeerde personages”, zo omschrijft DNO. “Met louter muzikale middelen schept de componist een vrouw van wie een buitengewone aantrekkingskracht uitgaat en wier innerlijke strijd tot in de fijnste nuances invoelbaar wordt.”

De Australische regisseur Barrie Kosky maakt met Glucks opera zijn debuut bij DNO. Kosky is sinds seizoen 2012/2013 intendant van de Komische Oper Berlin en ensceneerde de afgelopen jaren onder meer een volledige Ring des Nibelungen in Hannover.

Ivor Bolton, regelmatig te gast bij DNO, staat in deze productie voor het Nederlands Kamerorkest en een grote cast. Die cast wordt aangevoerd door de Canadese sopraan Karina Gauvin. Zij debuteert bij DNO, maar was de afgelopen seizoenen al wel in het Concertgebouw en De Doelen te zien.

De Frans-Canadese tenor Frédéric Antoun zingt de rol van Renaud en mezzo Diana Montague is La Haine. Beide artiesten waren eerder bij DNO te zien.

Nederlandse inbreng is er ook. Henk Neven vertolkt Ubalde en Aronte, Karin Strobos zingt Phénice en Coryphée en Julia Westendorp, John van Halteren en Harry Teeuwen vormen het ‘Choeur des Coryphées’.

Armide gaat op 6 oktober in première en is in totaal acht keer te zien in Het Muziektheater in Amsterdam. Zie voor meer informatie de website van De Nederlandse Opera.

Hieronder de trailer van de productie:

door

1 reactie »

  • Jheronymus zei:

    Dank voor deze aankondiging. Grappig dat bovenstaand artikel vooral spreekt over ‘zien’ (in Concertgebouw, Doelen en bij DNO), en dat in plaats van ‘horen’. Niet dat ‘zien’ onbelangrijk is, maar als het om zang gaat, hoop ik zangers toch in de eerste plaats te horen.

    Gaat allen luisteren en kijken in Amsterdam. Armide wordt maar weinig opgevoerd en is zeer de moeite waard.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.