Home » Binnenkort

Die Entführung aus dem Serail in Luik

15 oktober 2013 Geen reacties

De volgende voorstelling die de Opéra Royal de Wallonie op de planken brengt is Die Entführung aus dem Serail van Mozart. Vrijwel de hele cast is voor het eerst te zien in het Luikse operatheater. De première is op vrijdag 25 oktober 2013.

Maria Grazia Schiavo (foto: Allegorica Opera management

Maria Grazia Schiavo (foto: Allegorica Opera management).

Van de nieuwe productie in Luik, waarvoor werd samengewerkt met de Opéra National Montpellier en Nantes Opéra, zijn nog geen repetitiefoto’s, dus alleen de namen van het creatief team en de cast moeten het doen.

Die Entführung aus dem Serail staat onder muzikale leiding van Christophe Rousset, die voor de eerste maal voor het orkest van het Luikse operahuis staat. Hij was in 2008 in Amsterdam betrokken bij Castor et Pollux van De Nederlandse Opera en in 2011 dirigeerde hij Médée van Cherubini in De Munt in Brussel. Hij maakte verder naam met zijn eigen orkest, Les Talens Lyriques, dat hij in 1991 oprichtte.

Voor de regie is Alfredo Arias gevraagd. De Argentijn werkt de laatste decennia vooral in Frankrijk in opera, theater en film en maakte operaproducties voor het festival van Aix-en-Provence, het Théâtre du Châtelet in Parijs en voor de Opéra Bastille.

Als Constanze is Maria Grazia Schiavo gecast. De in Napels geboren sopraan is vooral vertrouwd met het barokrepertoire van onder anderen Händel en Vivaldi. Schiavo is eind van dit seizoen te gast bij De Nederlandse Opera voor Falstaff, waarin ze de rol van Nannetta zingt. De rol van Belmonte wordt gezongen door de Amerikaanse tenor Wesley Rogers, die dezelfde rol eerder in Montpellier en bij de Semperoper in Dresden zong.

Bas-bariton Franz Hawlata is al geruime tijd lid van het ensemble van de Wiener Staatsoper. Daarnaast maakte hij naam in de rol van Hans Sachs in Die Meistersinger von Nürnberg in Bayreuth. Hij zingt Osmin in Die Entfürung. Elizabeth Bailey werd geboren in Bristol en zong de laatste jaren veel in Frankrijk en op Britse zomerfestivals als Grange Park en Glyndebourne. Ze zal Blondchen zingen.

Die Entführung aus dem Serail wordt tussen 25 oktober en 2 november vijfmaal opgevoerd in het Théâtre Royal in Luik. Informatie over kaartverkoop vindt u op de website van de Opéra Royal.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.