BinnenkortNieuws

Opera Koor houdt ‘jubileumrepetitie’

Het Rotterdams Opera Koor viert op 24 oktober zijn 90-jarig jubileum met een open repetitie in de Open Hof in Rotterdam. Geïnteresseerden kunnen die donderdag een kijkje nemen bij de voorbereidingen van het koor op het traditionele nieuwjaarsconcert in januari en ook zelf meezingen.

Het Rotterdams Opera Koor.
Het Rotterdams Opera Koor.

Het Rotterdams Opera Koor grijpt zijn jubileum aan om mensen de gelegenheid te geven om te ontdekken of zingen in het koor bij ze past of niet. Enthousiastelingen kunnen na de open repetitie een tijdje gratis op proef meedoen in het koor.

Het 90-jarige koor zit momenteel in de voorbereidingsfase van zijn gebruikelijke nieuwjaarsconcert in de Grote Zaal van De Doelen. Dat concert vindt dit jaar plaats op zaterdagmiddag 4 januari en bevat operafragmenten van Bellini en Rossini en delen uit In Weissen Rössl. De solisten Lieve Geuens, Annelies Lamm, Elmar Gilbertsson en Nanco de Vries werken mee aan het concert, dat onder leiding staat van chef-dirigent Ago Verdonschot.

De open repetitie vangt om 19.30 uur aan. Zie voor meer informatie de website van het Rotterdams Opera Koor.

Vorig artikel

Die Entführung aus dem Serail in Luik

Volgend artikel

Giovanni lanceert nieuw operagezelschap

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.