BinnenkortNieuws

DNO neemt laatste Ring-deel in reprise

Zo’n twee maanden voordat Pierre Audi’s succesvolle Ring des Nibelungen voor het laatst in zijn geheel bij De Nederlande Opera te zien is, brengt het Amsterdamse operahuis vanaf 14 november nog een afzonderlijke speelreeks van het laatste Ring-deel: Götterdämmerung.

Scène uit de Götterdämmerung-reprise in 2005 (foto: Monika Rittershaus).
Scène uit de Götterdämmerung-reprise in 2005 (foto: Monika Rittershaus).

Götterdämmerung is de afsluiting van Richard Wagners magnum opus Der Ring des Nibelungen, waarin Siegfried vermoord wordt, Walhalla in vlammen opgaat en de Rijndochters eindelijk hun gouden ring terugkrijgen.

Net als bij alle andere Ring-reprises die dit en afgelopen seizoen bij De Nederlandse Opera (DNO) voorbijkwamen, is de muzikale leiding in handen van Hartmut Haenchen, de voormalige chef-dirigent van het gezelschap. Hij staat voor het Nederlands Philharmonisch Orkest en het DNO-koor, dat ingestuurd is door Eberhard Friedrich.

Tenor Stephen Gould keert na zijn DNO-debuut als Siegfried aan het begin van dit seizoen terug voor dezelfde rol in dit laatste Ring-deel. Ook terugkerend zijn zangers als bas Kurt Rydl (Hagen), sopraan Catherine Foster (Brünnhilde), Werner Van Mechelen (Alberich) en Alejandro Marco-Buhrmester (Gunther).

Götterdämmerung wordt van 14 tot en met 30 november zes keer opgevoerd in Het Muziektheater in Amsterdam. Zie voor meer informatie de website van De Nederlandse Opera.

Hieronder twee trailerfilmpjes van de productie:

Vorig artikel

Pavol Breslik debuteert als Faust in Zürich

Volgend artikel

Discografie: Götterdämmerung

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.