BinnenkortNieuws

IVC houdt Voorronden in Amsterdam

Het Internationaal Vocalisten Concours organiseert op 23 en 24 november de eerste Voorronden voor zijn 50e concours, dat in september 2014 zal plaatsvinden. De Voorronden worden gehouden in het Conservatorium van Amsterdam en zijn toegankelijk voor publiek.

De finalisten van het vorige IVC, in 2012 (foto: Jan van de Ven).
De finalisten van het vorige IVC, in 2012 (foto: Jan van de Ven).

Het Internationaal Vocalisten Concours (IVC) maakt zich op voor een jubileumjaar: in 2014 zal het van 4 tot en met 14 september zijn 50e editie beleven. Het concours ziet een stijgende lijn in het aantal deelnemers en rekent voor deze editie op 300 inschrijvingen.

De eerste stap op weg naar de finale op 14 september 2014 bestaat uit de Voorronden. De eerste Voorronden worden op 23 en 24 november georganiseerd in Amsterdam, daarna volgen op 28 en 29 juni nogmaals Voorronden, dan in Den Bosch. Verder kunnen zangers van buiten West-Europa zich aanmelden door middel van een YouTube-video.

Voor de eerste Voorronden in het Amsterdams conservatorium hebben 120 jonge zangers uit 34 landen zich aangemeld, waaronder 13 liedduo’s. De zangers kunnen zich inschrijven voor de categorie ‘Opera / Oratorium’ of ‘Lied Duo’.

De deelnemers zullen op zaterdag en zondag van 10.00 tot 22.30 uur beoordeeld worden door een jury, waarin onder anderen de sopranen Roberta Alexander en Miranda van Kralingen, tenor en Reisopera-intendant Nicolas Mansfield en tenor Albert Bonnema zitting zullen nemen.

Tijdens de Amsterdamse Voorronden zullen ook zangers worden geselecteerd voor het IVC Operaconcert, dat op 8 december in het Theater aan de Parade in Den Bosch zal worden georganiseerd.

De Voorronden zijn toegankelijk voor het publiek. Een dagkaart kost 15 euro, een avondkaart 7,50 euro. Kaarten zijn te verkrijgen aan de IVC-balie in het Conservatorium.

Zie voor meer informatie de website van het Internationaal Vocalisten Concours.

Vorig artikel

Lautten Compagney brengt Händels Rinaldo

Volgend artikel

Serie: Het jonge talent van de Reisopera (3)

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.