BinnenkortNieuws

Holland Opera eindigt jaar met 4 Musketiers

Holland Opera eindigt zijn jaar met de familievoorstelling 4 Musketiers, gecomponeerd door Oene van Geel en geschreven door Joke Hoolboom, die ook de regie voert. De voorstelling is van 21 december tot en met 5 januari te zien in de Veerensmederij in Amersfoort.

4 MusketiersHolland Opera noemt de productie een ‘feelgood familievoorstelling’. Niet voor niets is de voorstellingenreeks in de kerstvakantie gepland.

De opera gaat over drie mannen met een machtig verleden en een grote onderlinge vriendschap. Vroeger waren ze helden, nu runnen ze een koek-en-zopie om rond te komen. Op een dag staat een jong meisje voor hun neus, die zegt dat één van hen haar vader is.

Het werk is gecomponeerd door Oene van Geel, winnaar van de Boy-Edgarprijs. Joke Hoolboom heeft, op basis van 3 Musketiers van Herman van de Wijdeven, het libretto geschreven.

De rollen van de drie vrienden/musketiers worden vertolkt door Wiebe Pier Cnossen (Athos), Florian Just (Aramis) en Niek Idelenburg (Porthos). Donij van Doorn zingt het meisje Louise. De zangers worden begeleid door gitarist Jurgen Burdorf, cellist Diederik van Dijk en percussionist Danique Kos.

De voorstelling is voorzien van een choreografie en gevechtschoreografie van respectievelijk Nelse van Heurck en Jeroen Lopes Cardozo, uitgevoerd door dansers van Scholen in de Kunst.

4 Musketiers is van 21 december tot en met 5 januari 22 keer te zien. Zie voor meer informatie de website van Holland Opera.

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

Luik zet La Grande-Duchesse op het toneel

Volgend artikel

Opera in de media: week 51

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Maria
    26 december 2013 at 19:24

    Het is een vreselijk leuke voorstelling (ook voor volwassenen), dus wie nog een vrolijk muzikaal uitje zoekt in deze Kerstvakantie spoede zich naar Amersfoort. De Verensmederij ligt een klein kwartiertje lopen van het station en de route is aangegeven. Fraaie locatie op het oude werkterrein van de NS, de moeite waard om even rond te kijken. Ben je dan te vroeg? Geen nood: bij de smederij is een poffertjeskraam en een bar.