BinnenkortNieuws

NNO strikt Miricioiù voor Italiaans concert

Begin oktober geeft Nelly Miricioiù samen met het Noord Nederlands Orkest een concert in Groningen en Leeuwarden. De bekende sopraan zal enkele aria’s van Italiaanse grootmeesters ten gehore brengen, het orkest voegt een vleugje Wagner toe.

Promotiefoto van het concert (foto: NNO).
Promotiefoto van het concert (foto: NNO).

Miricioiù trad anderhalf jaar geleden al eens op met het NNO en ging akkoord met nog twee optredens. Die staan gepland op 1 oktober (De Oosterpoort, Groningen) en 4 oktober (De Harmonie, Leeuwarden).

De organisatie van de twee concerten belooft een ‘grandioze avond’, wijzend op de internationale statuur van de sopraan. Miricioiù zong in alle grote operahuizen – zoals Covent Garden, La Scala en de Metropolitan Opera – en stond naast de grootste tenors, zoals Plácido Domingo en José Carreras.

De Britse van Roemeense afkomst zal diverse Verdi-rollen vertolken. Zo zingt ze aria’s uit I vespri siciliani, La Forza del destino, Macbeth, Nabucco en Otello. Ook neemt ze een beetje Rossini (Semiramide) en Bellini (Il Pirata) mee.

Het orkest vergezelt die sopraansolo’s met de ouvertures uit I vespri siciliane, La Forza del destino en Semiramide en vult dat aan met de ouverture van Lohengrin en (uit dezelfde opera) ‘Treulich Geführt’, beide van Richard Wagner.

Het vorige optreden van Miricioiù bij NNO was binnen de kortste keren uitverkocht. Het orkest raadt daarom aan snel te reserveren.

Meer informatie: www.nno.nl.

Vorig artikel

Gewaagde uitgave van Moses und Aron

Volgend artikel

'Staatsoper für alle' trekt 53.000 bezoekers

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.