Home » Achtergrond, Binnenkort, Featured, Nieuws

Stem nu: Schaunard Award 2013

20 december 2013 13 reacties

Place de l’Opera reikt dit jaar voor het eerst de Schaunard Award uit, een prijs voor een persoon, gezelschap of organisatie die een onderscheidende bijdrage heeft geleverd aan de wereld van opera en muziektheater. Vijftien operakenners nomineerden zeven kandidaten voor de prijs. Het is aan u als lezer om de winnaar te kiezen. Stem nu!

Bariton Thomas Oliemans (links) als Schaunard bij het Royal Opera House in Londen, mei 2012. Oliemans is één van de genomineerden voor de Schaunard Award 2013 (foto: Bill Cooper / Royal Opera House).

Bariton Thomas Oliemans (links) als Schaunard bij het Royal Opera House in Londen, mei 2012. Oliemans is één van de genomineerden voor de Schaunard Award 2013 (foto: Bill Cooper / Royal Opera House).

De naam van de Schaunard Award is ontleend aan één van de karakters uit Puccini’s opera La bohème. Schaunard is een musicus, die in de eerste akte zijn verkleumde, armoedige kunstenaarsvrienden verblijdt met het nodige geld (verdiend bij een Engelse gentleman, die hem uitdaagde om net zo lang muziek te maken tot zijn papegaai er dood bij neer zou vallen).

Schaunard levert te midden van een armzalige kunstenaarsscene een bijzonder waardevolle prestatie. Bovendien draagt hij met vrolijke muziek en dikwijls drank en eten ook bij aan de goede atmosfeer.

Vijftien operarecensenten en -kenners van dagbladen, websites en radio nomineerden zeven kandidaten voor de eerste Schaunard Award van Place de l’Opera: Nicolas Mansfield en de Nationale Reisopera, OPERA2DAY-directeur Serge van Veggel, dirigent Antony Hermus, Annett Andriesen en het Internationaal Vocalisten Concours, bariton Thomas Oliemans, Rheingold op de Rijn en het Grachtenfestival.

U kunt bepalen wie de eer van de eerste Schaunard Award uiteindelijk ten deel valt. Geef hieronder uw stem. De uitslag wordt op maandag 30 december bekendgemaakt.

[Deze poll is gesloten]

Breng ook uw stem uit op de opera van het jaar 2013!

door

13 reacties »

 • Truus Everts zei:

  Om zo je baan als nieuwe directeur te beginnen met prachtige Producties en nieuwe initiatieven.PETJE AF!!!

 • Janneke van den Dool zei:

  Mijn keuze was niet moeilijk: om zo creatief te reageren op de drastische vermindering van het budget is te danken aan Nicolas èn het hele team van de Reisopera.
  Maar ik wil ook de keuze van Anthony Hermus voor de Tristan hier roemen: volslagen onbekend, maar wat een geweldige dirigent!!

 • c.horsmeier zei:

  Ja ik heb Anthony Hermes gekozen, zo een fijne opera dirigent, maar wil eigenlijk ook op Thomas Oliemans stemmen, die hier veel te weinig kans krijgt bij de opera, net als vele Nederlandse zangers(essen).Kan er heel veel noemen maar doe het niet.ZONDE.

  Hoop dat er in het nieuwe seizoen veel moois zit.
  Begrijp ik dat de Lohengrin weer komt?

 • Yourai Mol zei:

  Tot wanneer kan er gestemd worden, wanneer wordt de winnaar bekend gemaakt, en zijn er tussentijdse peilingen?

 • Peter van Renesse zei:

  kSluit me graag aan bij een andere “vrager”:

  Wanneer uitslag ?
  TOT wanneer mag je stemmen ?
  ik wil namelijk VELEN op deze leuke actie attent maken !!
  DANK

 • Peter van Renesse zei:

  PARDON !!! ik ZIE inmiddels 30 dec uitslag ! 🙂

 • Jordi Kooiman (redacteur) zei:

  Beste lezers,

  Op maandag 30 december wordt de uitslag bekendgemaakt. Dat is inmiddels inderdaad aan het bericht toegevoegd.

  In de loop van volgende week wordt een tussentijdse balans opgemaakt en laten we weten tot wanneer de poll nog open blijft.

  Bedankt voor de enthousiaste betrokkenheid!

  Jordi Kooiman
  redactie Place de l’Opera

 • w.Albada zei:

  Ik stem Nic Mansfield en de nationale reisopera.
  Het is heel knap om ondanks alle culturele tgenwerking uit de Haag zulke goede producties te brengen.
  Schaunard en de reisopera, ja, die horen bij elkaar.

 • Jordi Kooiman (redacteur) zei:

  Beste lezers,

  Voor wie gisteren tegen een technisch probleem aanliep bij het stemmen: het probleem is verholpen en er kan gewoon weer gestemd worden!

  Jordi Kooiman
  redactie Place de l’Opera

 • stefan caprasse zei:

  Ik heb op de Reisopera gestemd. Tot hiertoe heb ik alleen de Tristan gezien maar dat was een openbaring, zowel muzikaal als scenisch (zeker vlak na de -visueel- lelijke produktie in de Vlaamse Opera). Voortaan zal ik het programma van de Reisopera in ’t oog houden – zeker als ze in ook Maastricht (makkelijk te bereiken vanuit Belgie) blijven spelen.

 • Judith van Wanroij zei:

  Annett Andriessen! Die is geweldig!

 • Judith van Wanroij zei:

  En dan Andriesen met 1 s natuurlijk…

 • Fen Koffijberg zei:

  Geweldig zoals de Nationale Reisopera terugkomt na de desastreuze bezuinigingen. Petje af!

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.