BinnenkortNieuws

Operakoor geeft Nieuwjaarsconcert

Traditiegetrouw geeft het Rotterdams Opera Koor begin januari een Nieuwjaarsconcert. Dit keer vindt het concert plaats op 4 januari in De Doelen in Rotterdam. Onder dirigent Ago Verdonschot worden werken van onder anderen Bellini en Benatzky opgevoerd.

Rotterdams Opera Koor - Nieuwjaarsconcert 2014De ruim 100 leden van het Rotterdams Opera Koor werken voor dit Nieuwjaarsconcert samen met het orkest Continuo Rotterdam en met het Jeugdtheater Hofplein. Het jeugdtheater speelt een rol in de ‘Grande Finale’ van Im Weissen Rössl, een Singspiel van Ralph Benatzky, waar het koor hoogtepunten uit zal opvoeren.

Ook uit La Sonnambula van Bellini zullen hoogtepunten klinken. Daarbij zingt het koor samen met de gastsolisten Lieve Geuens (sopraan), Annelies Lamm (mezzosopraan), Elmar Gilbertsson (tenor) en Nanco de Vries (bas-bariton).

Het Nieuwjaarsconcert vangt om 14.30 uur aan in De Doelen in Rotterdam. Kaarten kosten 29,50 tot 35,00 euro. Zie voor meer informatie de website van het Rotterdams Opera Koor.

Vorig artikel

Rheingold op de Rijn wint Schaunard Award

Volgend artikel

Opera van het Jaar 2013: Tristan und Isolde

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.