Nieuws

Rheingold op de Rijn wint Schaunard Award

De initiatiefnemers van Rheingold op de Rijn hebben zaterdagmiddag in het Concertgebouw de eerste Schaunard Award van Place de l’Opera ontvangen. Ze kregen de prijs na afloop van een uitvoering van Mahler 5 door het Utrechtsch Studenten Concert, het orkest dat Rheingold op de Rijn begeleidde.

Applaus voor Rheingold op de Rijn, afgelopen zomer in de rijnaak die van Duitsland naar Nederland voer.
Applaus voor Rheingold op de Rijn, afgelopen zomer in de rijnaak die van Duitsland naar Nederland voer.

Rheingold op de Rijn voerde in juli dit jaar in het laadruim van een binnenvaartschip Das Rheingold van Richard Wagner op. Het schip deed steden in Duitsland en Nederland aan. De productie stond onder leiding van dirigent Bas Pollard en regisseur Wim Trompert, maar werd georganiseerd door zeven studenten van het Utrechtsch Studenten Concert (USConcert).

Het USConcert gaf zaterdag het slotconcert van zijn 190-jarige jubileumjaar in het Concertgebouw. Na afloop, tijdens de ‘after party’ in de Spiegelzaal, nam het complete zevenkoppige team van Rheingold op de Rijn de Schaunard Award in ontvangst.

De Schaunard Award is een prijs voor een persoon, gezelschap of organisatie die een onderscheidende bijdrage heeft geleverd aan de wereld van opera en muziektheater. Vijftien operaprofessionals nomineerden zeven personen en instellingen voor de eerste editie van deze prijs. De afgelopen week konden de lezers van Place de l’Opera op de genomineerden stemmen. Rheingold op de Rijn kreeg de meeste stemmen.

Op maandag 30 december kunt u op deze website een uitgebreid artikel over de Schaunard Award lezen, met reacties van de winnaars, foto’s en wat meer tekst over de andere genomineerden.

Vorig artikel

Operettezangeres Marta Eggerth overleden

Volgend artikel

Operakoor geeft Nieuwjaarsconcert

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Nicolas Mansfield
    28 december 2013 at 23:04

    Gefeliciteerd, team Rheingold2013. Jullie visie, ambitie en doorzettingsvermogen zijn een geweldig voorbeeld voor opera makers wereldwijd. Proficiat!