BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Beekman zingt titelrol in Weense Platée

Marcel Beekman zingt vanaf 17 februari de titelrol in Robert Carsens nieuwe productie van Platée bij het Theater an der Wien. Later zal de Nederlandse tenor met de productie meereizen naar de Opéra Comique in Parijs en het Lincoln Center in New York.

Marcel Beekman (foto: Marco Borggreve).
Marcel Beekman (foto: Marco Borggreve).

Platée is een opera van Jean-Philippe Rameau. Het vertelt het verhaal van de lelijke nimf Platée, die speelbal wordt in een wrede grap van de goden. De opera was de afgelopen jaren in Nederland te zien bij de Nationale Reisopera en De Nederlandse Opera.

In Wenen gaat op maandag 17 februari een nieuwe productie van Rameaus werk in première, geënsceneerd door de bekende regisseur Robert Carsen, ontworpen door Gideon Davey en gechoreografeerd door Nicolas Paul.

Carsen plaatst het verhaal in de Parijse modewereld, waar Platée een “would-be fashionista” is die tegen het decor van de Coco Chanel-suite in het Ritz Hotel achter haar rug uitgelachen wordt. Herkenbare figuren als Anna ‘Vogue’ Wintour en Karl Lagerfeld maken hun opwachting in de enscenering.

Tenor Marcel Beekman zingt de travestierol van Platée in deze productie, die muzikaal geleid wordt door barokgrootheid William Christie. Beekman staat naast zangers als Simone Kermes (La Folie), Edwin Crossley-Mercer (Jupiter), Emilie Renard (Junon) en Cyril Auvity (Mercure en Thespis).

De productie is van 17 tot en met 28 februari zes keer te zien in het Theater an der Wien. Van 20 tot en met 28 maart zijn er zes voorstellingen in de Opéra Comique in Parijs en op 2 april is er een voorstelling in het Lincoln Center in New York.

Beekman is dit seizoen ook te zien in onder meer de Matthäus Passion bij het Residentie Orkest en de nieuwe opera Laika van Martijn Padding bij De Nederlandse Opera.

Vorig artikel

Mijnssen regisseert Werther in Saarbrücken

Volgend artikel

Onbekend, onbemind: Hasse's Cleopatra

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.