BinnenkortNieuws

Opera Tatarstan brengt Rossini’s Barbier

De Staatsopera van Tatarstan toert deze maand langs een groot aantal theaters met een productie van Il barbiere di Siviglia van Rossini. Het gezelschap uit Kazan belooft een traditionele enscenering.

Barbier Tatarstan Il barbiere di Siviglia is één van de bekendste en meest opgevoerde opera’s. De wereldpremière in 1816 was niet succesvol, maar inmiddels is de komische opera van Gioachino Rossini niet meer weg te denken uit het operarepertoire.

De Nederlandse Reisopera produceerde onlangs een productie van de Barbier, in een regie van Laurence Dale, en deze maand volgt de Staatsopera van Tatarstan met een “rijke en traditionele enscenering die nauw aansluit op de oorspronkelijke versie”, aldus de producent.

Het operagezelschap uit Tatarstan bezoekt al meer dan twintig jaar Nederland met opera- en ballettournees. De tournee met Il barbiere di Siviglia gaat officieel in première in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam op donderdag 6 maart en trekt vervolgens langs 23 theaters, waaronder twee in België.

Zie voor meer informatie wereldtheater.com.

Hieronder een kort fragment van de productie:

Vorig artikel

Karin Strobos glanst in eerste Charlotte

Volgend artikel

Twee Puccini's en een Debussy in Parijs

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.