BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Metropolitan Opera vertoont Così fan tutte

De Metropolitan Opera vertoont op zaterdag 26 april Mozarts opera Così fan tutte in bioscopen in de hele wereld, waaronder in Nederland. De muzikaal directeur van de Met, James Levine, leidt de voorstelling, die geregisseerd wordt door Lesley Koenig.

Scène uit Così fan tutte (foto: Marty Sohl / Metropolitan Opera).
Scène uit Così fan tutte (foto: Marty Sohl / Metropolitan Opera).

Het is voor het eerst dat Così fan tutte is opgenomen in de populaire Live in HD-serie van de Metropolitan Opera. Het operahuis uit New York belooft een “gelikte productie” van Mozarts komedie over twee vrienden die de trouw van hun verloofden op de proef stellen.

De productie is van de hand van regisseur Lesley Koenig, die op haar zeventiende al ‘stage manager’ was bij de San Francisco Opera en op haar 23e als jongste regisseur ooit debuteerde bij de Met. Sindsdien regisseerde ze meer dan dertig producties in New York. Haar Così fan tutte creëerde ze – met veel succes – in 1996.

De Met heeft de Live in HD-voorstelling van Così bezet met een paar vertrouwde en paar aanstormende namen. Susanna Phillips en Isabel Leonard zingen de zussen Fiordiligi en Dorabella en Matthew Polenzani en Rodion Pogossov zijn hun verloofden, Ferrando en Guglielmo. Danielle de Niese zingt Despina en Maurizio Muraro is Don Alfonso.

Op de bok staat muzikaal directeur James Levine, die eerder dit seizoen in de bioscopen was te zien als dirigent van Falstaff. De presentatie van de avond is in handen van Amerika’s meest geliefde sopraan, Renée Fleming.

Così fan tutte wordt in Nederland door diverse bioscopen vertoond, waaronder door CineMec in Ede en door vele vestigingen van Pathé. Vanwege Koningsdag wordt de productie niet vertoond in Pathé Tuschinski.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera.

Vorig artikel

Matinee brengt Vinci-opera met vijf counters

Volgend artikel

Festival in Zweedse natuur brengt Otello

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.