BinnenkortNieuws

Neven vervangt Gens in Serie Grote Zangers

Sopraan Véronique Gens heeft op doktersadvies haar optreden in de Serie Grote Zangers op woensdag 28 mei in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam afgezegd. Henk Neven vervangt haar. De Nederlandse bariton zingt liederen van Ibert, Ravel en Schubert.

Henk Neven (foto: Marco Borggreve).
Henk Neven (foto: Marco Borggreve).

Henk Neven geeft vandaag (27 mei) samen met pianist Hans Eijsackers een recital in de Wigmore Hall in Londen. Daarna vliegt hij snel terug, zodat hij morgen hetzelfde programma kan opvoeren in het Muziekgebouw in Amsterdam.

Neven geeft regelmatig recitals in Nederland, maar was nog niet eerder te gast in de liedserie van de concertzaal aan het IJ. “Maar hij staat al jaren op de wenslijst van de Serie Grote Zangers”, stelt het Muziekgebouw.

De bariton zingt liederen van Jacques Ibert (Quatre chansons de Don Quichotte), Maurice Ravel (Don Quichotte à Dulcinée) en Franz Schubert (een verzameling liederen, waaronder ‘An den Mond en ‘Erlkönig’) en laat diverse Spaanse ’traditionals’ horen.

Zie voor meer informatie de website van het Muziekgebouw aan ’t IJ.

Vorig artikel

Het nieuwe droompaar: Costello en Pérez

Volgend artikel

De Mahler-zangers zitten niet stil

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.