BinnenkortNieuws

Opera Zuid houdt 8e Opera op de Parade

Op donderdag 26 juni organiseert Opera Zuid voor de achtste keer Opera op de Parade. Operaliefhebbers kunnen die avond gratis Frank Van Laeckes productie van Verdi’s La traviata beleven op de Parade in ‘s-Hertogenbosch.

Scène uit La traviata (foto: Morten de Boer / Den Haag).
Scène uit La traviata (foto: Morten de Boer / Den Haag).

“Eén dag per jaar is ‘s-Hertogenbosch de operastad van Nederland”, schrijft Opera Zuid. “De Parade, het door kastanjebomen omrande plein, vormt dan een bedevaartsoord voor operabewonderaars.”

Opera Zuid voert in deze achtste editie van het festijn zijn enthousiast ontvangen productie van La traviata uit, geregisseerd door Frank Van Laecke en gedirigeerd door Per-Otto Johansson, die voor de philharmonie zuidnederland staat. In samenwerking met het orkest en Theater aan de Parade, en door ondersteuning van diverse sponsors, is de voorstelling gratis te bezoeken.

De hoofdrollen worden vertolkt door Andréana Kraschewski (Violetta), Eric Laporte (Alfredo), Marcel van Dieren (Giorgio Germont), Marjolein Niels (Flora) en Miranda van Kralingen (Annina).

Opera op de Parade presenteerde de afgelopen jaren Opera Zuid-producties als Falstaff, Madama Butterfly en Tosca.

Zie voor meer informatie de website van Opera Zuid.

Vorig artikel

Luik brengt Rossini's opera buffa La Gazzetta

Volgend artikel

Finley en Sanderling eren Sjostakovitsj

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.