AchtergrondBinnenkortFeatured

Place de l’Opera introduceert: Libretto

Place de l’Opera viert zijn 5-jarig jubileum met een eerste printuitgave: Libretto. Het luxe operaboek biedt in vier akten en een pauze een eigen kijk op het nieuwe operaseizoen, met interviews met vele grote namen uit de operawereld. Bestel Libretto nu!

SONY DSCLibretto is een boek voor op de koffietafel van operaliefhebbers. U kunt er heel het seizoen gebruik van maken: raadpleeg de volledige opera-agenda voor 2014/2015 of geniet van de vele interviews, achtergronden, reportages en tips.

Libretto is opgedeeld in vier akten: concerten/recitals, scenische opera’s, concertante opera’s en opera in de bioscoop. Tussen de tweede en derde akte zit een pauze. Iedere akte heeft zijn eigen agenda en zijn eigen hoofdrolspelers. Zo treft u in de eerste akte een dubbelgesprek aan tussen Thomas Hampson en zijn schoonzoon Luca Pisaroni en vertellen Diana Damrau en Nicolas Testé over hun operahuwelijk, terwijl Joseph Calleja uit de doeken doet wat hij met Malta, New York, Londen en Amsterdam heeft.

Ook de andere akten tellen talrijke gesprekken met binnen- en buitenlandse artiesten die komend seizoen in Nederland te bewonderen zijn. Daaronder Bastiaan Everink, Fabio Luisi, Sybrand van der Werf, Alex Brok, Dame Kiri Te Kanawa, Lisette Oropesa, Theo Loevendie, Hernán Schvartzman, Bryn Terfel en Massimo Cavalletti.

Naast deze interviews vertellen zeven directeuren van kleinere gezelschappen over hun passie voor opera en hun seizoensplannen en schrijven diverse lezers over hun liefde voor opera. Ook vindt u door het hele boek heen cd- en dvd-tips.

Libretto is een uitgave van Eskes Media. De redactie van Place de l’Opera heeft de inhoud verzorgd. De jonge vormgeefster Johanne de Heus heeft een gewaagd ontwerp uitgedacht, waarbij de pagina’s van het boek letterlijk een toneel vormen voor de artikelen.

Libretto telt 184 pagina’s en verschijnt op een handzaam formaat, in een bijzondere, luxe bindwijze.

Het boek is te verkrijgen via de speciale Libretto-pagina op Place de l’Opera. Bestel Libretto nu voor € 19,95 (inclusief verzendkosten)!

Vorig artikel

Otello helemaal thuis in Zweedse zagerij

Volgend artikel

Wall zingt Vier letzte Lieder bij Robeco

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

4Reacties

 1. Chantalle
  7 augustus 2014 at 08:34

  Leuk dat Lisette Oropesa verdiende aandacht krijgt. We kijken al uit naar haar optreden in Rigoletto in het Concertgebouw. Dat wordt een hoogtepunt in het nieuwe seizoen.

 2. Corné
  7 augustus 2014 at 14:13

  Mooi initiatief!

 3. Fred Coeleman
  7 augustus 2014 at 16:21

  wat een leuk idee, top, ik ga hem bestellen.
  Dank vast

 4. chris horsmeier
  8 augustus 2014 at 14:12

  ja is heel mooi initiatief.
  Ga ook bestellen. Jammer was te laat om zelf nog iets te schrijven.